Verkiezingen 2022

Verkiezingen in Heerlen.

Je hebt landelijke partijen en je hebt plaatselijke Partijen.

Laat ik beginnen met de landelijke partijen.
Want is voor mij belangrijk:

Het milieu, de transgender-problematiek , huisvesting, gezondheid en niet te vergeten veiligheid.

Laat ik voorop stellen dat ik alleen stem op een partij die democratisch is. Een partij waar de leden het voor het zeggen hebben. Dan vallen alle plaatselijke partijen af, want meestal kennen die geen leden. Van de landelijke partijen, valt af Partij voor de Dieren, Mensen op de lijst moeten goedgekeurd worden door Marjanne Thieme. Daar gaan wij Heerlenaren niet over. PVV de eenmanszaak partij van Wilders, FvD de eenmanszaak partij van Baudet en niet te vergeten de SP, daar heeft de familie Marijnissen het voor het zeggen.

Dan blijft er weinig over. GroenLinks, CDA, VVD, D66, PvdA, dat zijn de enige partijen die leden hebben en waar de ledenvergadering de samenstelling van de lijst bepaalt.

Ik had elke partij dezelfde vraag gesteld: Er bestaan tegen wording 3 aanspreek titels Man/ Vrouw/ Interseksueel aan Beste Meneer of Beste Mevrouw, dat is al jaren het gebruik, maar zeg je dan ook Beste Interseksueel, dus zou het niet beter zij dat we de aanspreek titel gewoon weg laten en beginnen met Beste lezer van de ze brief. Dan stoot je die andere 76 geslachtssoorten niet voor het hoofd. Ik heb het Apple voorgesteld en ze hebben de aanspreektitel wereldwijd uit hun Apple ID gehaald. Ik heb het de partijen van Heerlen voorgesteld en kreeg alleen maar van de OuderenPartij en van GroeLinks een goed antwoord terug en die anderen gaven niet thuis, dan de gebruikelijke Bla Bla.
Dus voor mij is de keuze snel gemaakt.